ATTACCA QUARTET

Alleen online in ons portal

Dit programma is alleen online te bekijken in onze festival portal.
Gratis toegang

Het steengoede Attacca Quartet uit de Verenigde Staten speelt evenals Ragazze Quartet strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu, is niet vies van een experiment en heeft daarmee een indrukwekkende prijzenkast weten op te bouwen, waaronder een heuse Grammy voor hun cd Orange met muziek van Caroline Shaw, Composer in Focus September Me 2020.

Eigenlijk waren de Attacca’s in 2020 uitgenodigd om naar September Me te komen, maar dat kon helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Samen met Caroline Shaw namen ze toen een ontroerende versie van September Me lijflied Lente Me op.

Ook dit jaar zijn ze er exclusief online bij, met een concert dat afgelopen april is opgenomen in North Carolina en alleen voor September Me bezoekers te zien is in Nederland. Op het programma staan drie uiteenlopende stukken; twee werken van de jonge Amerikaanse componistes Caroline Shaw en Jessie Montgomery, en het heerlijk romantische kwartet in e-mineur van Giuseppe Verdi.

Vorig jaar zou het Amerikaanse Attacca Quartet op September Me zijn verschenen, maar toen sloeg de coronacrisis toe… Desondanks onderhouden we een warme band met dit top-kwartet. Dit jaar kunnen we hen bewonderen via ons online platform.”
— Ragazze Quartet

REPERTOIRE
Entr’acte
Caroline Shaw

Strum
Jessie Montgomery

String Quartet in e-mineur
Giuseppe Verdi

CREDITS
viool
Amy Schroeder
Keiko Tokunaga
altviool
Nathan Schram
cello
Andrew Yee

opname
Chamber Music Raleigh 4 april 2021

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam