Warm-up concert September Me 2023

04.03.23
Algemeen

In aanloop naar alweer de zevende editie van September Me (21 – 24 september 2023) speelt Ragazze Quartet op dinsdag 11 april een selectie van 7 stukken uit het project 50 for the Future van het fameuze Kronos Quartet.

Het Kronos Quartet vroeg ter ere van hun 40-jarig jubileum 50 componisten uit alle windstreken om een nieuw strijkkwartet te schrijven. De vijftig stukken weerspiegelen de klank van de wereld, gecomponeerd door de meest uiteenlopende en boeiende componisten van deze tijd.

Een van de componisten is de Schot Garth Knox (Componist in Focus September Me 2021). Ragazze Quartet koos zijn werk Satellites en breidde dit uit tot een volledige cd, met enkel werk van Knox. Tijdens het concert presenteert het kwartet dit nieuwe album Open Spaces -dat op 14 april bij Channel Classics verschijnt- voor het eerst aan het publiek.

Ragazze Quartet, artistiek leider van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers, onthult na afloop van het concert het programma van September Me 2023. Niet geheel toevallig is het thema van September Me 2023 Nieuwe Wegen: hoe ziet de toekomst van de muziek eruit? Hoe kan muziek verklanken langs welke wegen de wereld zich ontwikkelt in de 21e eeuw?

Warm-up concert September Me – 7 for the Future
Ragazze Quartet
11 april 2023
20:15u
Sint Aegtenkapel, Amersfoort

KLIK HIER VOOR MEER INFO EN KAARTEN

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam