Stekjesruil

08.09.20
Algemeen

‘In de Geheime Tuin’ is dit jaar het thema van September Me. Op zaterdag 19 september wordt er in de binnentuin van Flint, Amersfoort van 12:00 – 14:30 uur een coronaproof stekjesruil georganiseerd.

*** Hoe werkt het ***
In plaats van onderling te ruilen werken we nu met een puntensysteem dat met grote zorg is samengesteld. Met de punten die je krijgt kun je weer nieuwe stekjes ‘shoppen’. Dit kan op de eenrichtingsverkeer route langs tafels met alle ingeleverde stekjes. Deze route mag meerdere keren gelopen worden, want er worden natuurlijk doorlopend nieuwe stekjes ingeleverd.

*** Het puntensysteem ***
Een overzicht van het puntensysteem wordt een dezer dagen in het evenement bekend gemaakt zodat je van tevoren al kunt zien hoeveel punten jouw stekjes opleveren. Staat het stekje wat je mee wilt nemen er niet bij, laat ons dat dan tijdig weten.

Dit systeem kijkt niet naar de economische waarde van de plant (de waarde in de winkel), maar naar de snelheid en de moeilijkheidsgraad om deze te stekken. Aan de hand van deze gids krijgen ruilers bij binnenkomst een aantal punten voor de meegebrachte stekjes. Je krijgt dus bijvoorbeeld meer punten voor een stekje waarvan het een paar weken duurt voordat het wortels krijgt of waarvan het stekken sneller mislukt dan voor een stekje dat snel en makkelijk wortelt.

Een stekje dat in aarde is geworteld levert een extra punt op.

Let op: per soort plant kun je maximaal 2 stekjes inwisselen voor punten. Natuurlijk kun je wel meer stekjes van die plant meenemen maar die doneer je dan om anderen blij mee te maken.

*** Aanmelden is noodzakelijk ***
Om te waarborgen dat er op de ruil-route 1,5 meter afstand gehouden wordt, werken we met timeslots. Het is dus nodig om je aan te melden zodat je ingepland wordt op de gastenlijst. Je kunt je aanmelden door op ‘gaan’ in het facebook-evenement te klikken. Een week voor het evenement maken wij de indeling van de gastenlijst bekend.

Let op: kom je met meerdere mensen, laat dat dan in een bericht in het evenement weten zodat we daar rekening mee kunnen houden bij de indeling van de gastenlijst. Vanwege corona-tijd is het niet mogelijk om zonder aanmelding langs te komen.

Ben je al ingepland en kun je toch niet? Meld je dan af in het evenement en meld dit ook via een pb bij de organisatoren zodat mensen van de wachtlijst ingepland kunnen worden. (Meer info over het corona-reglement van Flint vind je hier

Zorg ervoor dat de stekjes die je meebrengt voldoen aan deze criteria:
* goed geworteld;
* voorzien van sticker met daarop de naam van de plant;
* vrij van ziektes en plagen.

Als je twijfelt of je stekje gezond is, neem het niet mee en controleer ook je andere stekjes goed. Zo voorkomen we verspreiding. We raden je sowieso aan om geruilde stekjes bij thuiskomst altijd eerst een poosje in quarantaine te zetten, gewoon voor de zekerheid.

*** Wat gebeurt er met overgebleven stekjes? ***
Stekjes die niet zijn gekozen kunnen aan het eind van de swap gratis meegenomen worden door wie er dan nog is. De rest van de stekjes komen op een weggeeftafel voor festivalbezoekers.

*** Nog meer tofs! ***
Tussendoor kan je in het theater andere gratis toegankelijke randprogrammering bekijken en beleven, zoals ‘How to be a Bird van Thijs van Vuure, de ‘Artistic Repair Shop’ van Warming Up of het ‘Persoonlijk Klimaatakkoord’ van Ilse van den Dungen. Of plak er een concert aan vast!
De volledige programmering is hier te vinden.

Begin dus nu alvast met stekken, en tot de 19e!

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam