20 – 22 september 2019

12.04.19
Algemeen

September Me maakt Amersfoort tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Met frisse en eigentijdse blik heeft artistiek leider Ragazze Quartet opnieuw een bijzonder festivalprogramma samengesteld, geïnspireerd op het thema Smeltkroes. Vier met ons de grote diversiteit in muziek en reis mee naar een wereld vol kamermuziek, tango, Senegalese sabar, volksmuziek en oosterse klanken.

Speciaal voor September Me wordt Flint Amersfoort omgetoverd tot bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en een bijzonder verdiepingsprogramma.

Het programma bestaat o.a. uit

Openingsconcert
Een muzikale wereldreis van het Ragazze Quartet, Béla Quartet (FR) en Matangi Quartet met o.a. Steve Reichs Triple Quartet, met als eindbestemming een Senegalees dans- en percussiefeest.

Bombay Bazaar
Klassieke tradities uit India en het Westen ontmoeten elkaar. Centraal staan composities van Jacob TV uitgevoerd door Indiaas violiste Lenneke Van Staalen, tablaspeler en Heiko Dijker en het Matangi Quartet.

Lost Tango
Muziektheatervoorstelling van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet, met Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof

1001 Nacht
U waant zich op een Arabische souk met muziek van Julian Schneemann’s Caravan en het Ragazze Quartet, verhalen van ‘Asielzoeker des Vaderlands’ Rodaan Al Galidi en een werelds dinerbuffet.

Bartók Pubquiz
Gezellige pubquiz voor de Bartók-leek én kenner gepresenteerd door Jim Glerum met live-muziek van het Ragazze Quartet.

Ga voor het up-to-date festivalprogramma naar www.september-me.nl.

De kaarten gaan vanaf 25 mei 2019 in de verkoop.

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam