SAVE THE DATE – September Me 2024

18.05.24
Algemeen

September Me maakt Flint van 26 – 29 september 2024 voor de achtste keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud met het thema Uit Liefde.

Dit jaar zoomen we in op de liefde, in al haar verscheidenheid. Himmelhoch jauchzend, zum Tode betrübt, aldus Goethe, die verwees naar wat liefde met je doet en hoe paradoxaal die kan zijn. Liefde maakt je blij om wat je hebt en bang om wat je kunt verliezen. Liefde maakt wit witter en zwart zwarter, ze laat mensen (en dieren) bizarre dingen doen, ze creëert hersenspinsels, waanideeën, angsten. Ook is liefde de basis voor man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man en x-x verhoudingen, en daar de variaties op in ménages à trois, polyamorie, affaires..

Liefde is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor componisten, librettisten, artiesten en kunstenaars in het algemeen.

Verwacht vernieuwende (diner)concerten en voorstellingen van o.a. de Schotse doedelzakspeler Brìghde Chaimbeul (Artist in Focus September Me 2024), Nederlands Blazers Ensemble, Lucia Lucas & Ragazze Quartet, Nora Fischer, Maxwell Quartet en Berlage Saxophone Quartet.

Kaarten voor September Me 2024 gaan begin juni in de verkoop. We zullen jullie via onze nieuwsbrief op de hoogte brengen!

Foto: Steve Bliss_steve@blackrainbow.co.uk

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam