Samenwerking Warming Up en September Me

15.07.20
Algemeen

September Me en Warming Up werken dit jaar samen aan een aantal programmaonderdelen: De Artistieke Repair Shop, de leukste repareerwinkel om je kapotte spullen een artistieke make-over te geven. En een expertmeeting over duurzaamheid in de cultuursector op 11 september 2020 in Flint, Amersfoort. Meer info over beide programmaonderdelen wordt begin augustus gepubliceerd.

We lezen dagelijks in de krant: Het klimaatvraagstuk is hét grote verhaal van deze tijd. De beslissingen die we de komende paar jaar nemen, zijn cruciaal voor onze toekomst, voor onze vrede, veiligheid en voedselzekerheid. We moeten omgaan met een wereld die radicaal aan het veranderen is. Maar hoe doen we dat? En wat betekent dat? Deze vragen kunnen we niet alleen aan de politiek overlaten. Het zijn vragen voor iedereen. Warming Up verbindt kunst en cultuur met het klimaatvraagstuk. Want de cultuursector bereikt jaarlijks 90% van alle Nederlanders. Het brengt mensen samen en weet als geen ander het publiek in het hart te raken met muziek, verhalen en beelden. En dat is nodig om mensen in beweging te brengen.

In oktober is de eerste editie van het Warming Up Festival, een nieuw, jaarlijks festival rondom klimaat, kunst en democratie. Dit festival vindt plaats in Rotterdam, Groningen en Amsterdam in aanloop naar de nationale Klimaatdag, 22 oktober 2020. Het festival presenteert live performances, films, installaties, workshops, discussies en theatervoorstellingen. We gaan oefenen met verandering, experimenteren met nieuwe ideeën en op zoek naar verbeelding en radicale vergezichten. Overal vraagt Warming Up het publiek om hun stem laten horen. Tijdens het Warming Up Festival presenteren ze “The Future We Want”, de allereerste bottom-up klimaatverklaring van Nederland en het resultaat van het onderzoek dat ze gedurende het hele project doen.

Warming Up is een uitnodiging aan de hele kunsten cultuursector om met eigen programmering aan te sluiten en zo een grotere beweging te maken.

Meer informatie www.wearewarmingup.nl

Foto: Jaap Scheeren

Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam