September Me Academie

Terug naar overzicht

Katharine Dain / Tjitske Jansen

Kamermuziekworkshop + Out-of-the-Box workshop

do 26 sep 2024

14.00 — 17.30

Flint

14.00 – 15.30 | workshop 1
15.30 – 16.00 | pauze
16:00 – 17.30 | workshop 2

Kosten: €200 per ensemble, voor 2 workshops.
We bieden de workshop kosteloos aan wanneer het deelnemende ensemble wil toezeggen een optreden te verzorgen in een aan September Me verbonden verzorgingstehuis of zorginstelling.

Een unieke bundel van een kamermuziekworkshop verzorgd door sopraan Katharine Dain en een Out-of-the-Box workshop door schrijver Tjitske Jansen, waar wordt geëxperimenteerd met het verbinden van tekst en muziek. De deelnemende musici spreken een heel ander onderdeel van hun instrumentarium aan: het gesproken woord.

Aanmelden kan t/m 10 juli 2024. Binnen 5 werkdagen ontvang je van ons bericht of je ensemble is geselecteerd voor deelname. Je ontvangt dan ook verdere informatie over voorbereiding, betaling etcetera.

Aanmelden

"*" geeft vereiste velden aan

Minimaal 2 musici, naam + instrument
Niveau ensemble*
Nieuwsbrief

Katharine Dain

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain heeft diploma's van Harvard University, Guildhall School of Music and Drama, en Mannes College of Music. Ze treedt regelmatig op met opera, kamermuziek, orkestrepertoire en oratoria op internationale podia. Recente engagementen omvatten haar debuut met het Koninklijk Concertgebouworkest in een première van een opdrachtcompositie van Bram Kortekaas, de rol van Donna Anna in Mozarts Don Giovanni met het Orkest van de 18e Eeuw, en orkestrale liedcycli van Dutilleux, Saariaho, en Berlioz met verschillende ensembles waaronder het BBC Scottish Symphony Orchestra en Tapiola Sinfonietta. Ze trad voor het eerst op met De Nationale Opera in Claude Vivier's Kopernikus en heeft sindsdien de opera hernomen in Noord- en Zuid-Amerika. Dains recente album Regards sur l'Infini met pianist Sam Armstrong, met Messiaens Poèmes pour Mi en liederen van Debussy, Delbos, Dutilleux en Saariaho, won de Edison Klassiek 2021 voor Beste Debuut.

Tjitske Jansen

Tjitske Jansen is dichter en schrijver. Jansens debuutbundel 'Het moest maar eens gaan sneeuwen' (2003) beleefde drie herdrukken binnen het jaar en werd met meer dan 12.500 exemplaren de best verkochte poëziebundel sinds jaren. Ze schrijft teksten voor (kinder)voorstellingen, geeft workshops en ze treedt op als dichter en acteur. In 2009 werd haar de Anna Bijns Prijs toegekend, voor haar tweede bundel Koerikoeloem (2007).

Credits foto: Tessa Posthuma de Boer
Nieuwsbrief Website by HOAX Amsterdam