Over September Me

September Me is het jaarlijkse kamermuziekfestival in Amersfoort. Met een frisse en eigentijdse blik stelt Ragazze Quartet, artistiek leider van het festival ieder jaar een wonderbaarlijk en kleurrijk festivalprogramma samen.  Met veel aandacht voor upcoming artists die op het punt staan (internationaal) door te breken én muzikanten die de grenzen opzoeken en vanuit klassieke muziek verbindingen leggen met theater, film en andere kunstdisciplines. Flint in Amersfoort is bruisend festivalhart met heerlijke hapjes, drankjes en bijzondere randprogrammering.

Voor mensen die niet in staat zijn om de reguliere concerten te bezoeken organiseren we concerten onder de naam September Me Meer. Hiermee brengt het festival muziek naar mensen in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. In de aanloop naar het festival coacht Ragazze Quartet diverse ensembles om deze optredens te verzorgen.

SEPTEMBER ME 2019

De volgende editie van September Me vindt plaats van 20 t/m 22 september 2019 in Flint, Amersfoort

Het thema van 2019 is Smeltkroes. Bij de samenstelling van het programma kijken we naar hoe traditionele of niet-westerse muziekstijlen de klassieke muziek hebben beïnvloed – in het verleden maar ook in het heden. En hoe de kruisbestuiving van verschillende genres tot hele nieuwe vormen heeft geleid. Met muzikale, beeldende en theatrale vormen verbinden we verschillende klankwerelden en nationaliteiten met elkaar.