Warm-up concert | 11 juni

03.06.22
Algemeen

Ragazze Quartet, Katharine Dain

We nodigen de doorgewinterde én toekomstige September Me festivalbezoekers graag uit voor het jaarlijkse warm-up concert in de Sint Aegtenkapel.

Ragazze Quartet –artistiek leider van September Me- licht tijdens het concert het programma van alweer de zesde editie van het jaarlijkse muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers (22 – 25 september 2022) toe, dit jaar met het thema Met Dichte Ogen.

Daarnaast verklaren Ragazze Quartet en sopraan Katharine Dain de liefde aan Costello’s baanbrekende crossover-werk uit 1993. In The Juliet Letters krijgt de liefde een stem. Of eerder: vele stemmen. Elk nummer is een verzonnen brief van steeds weer een andere onbekende schrijver. Zo opent zich in ieder lied een nieuw verhaal, een nieuwe wereld, een nieuwe ondoenlijke liefde.

Tot slot speelt Ragazze Quartet Daughters of Sol van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi die dit jaar Composer in Focus zal zijn tijdens September Me. Daughters of Sol is geïnspireerd op een gedicht van de hedendaagse Iraanse dichter Ahmad Shamloo en is een constante evolutie tussen schaduw en licht.

Klik hier voor kaarten.

repertoire
Elvis Costello en Brodsky Quartet The Juliet Letters
Aftab Darvishi Daughters of Sol

credits
sopraan Katharine Dain

Ragazze Quartet
viool Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool Annemijn Bergkotte
cello Rebecca Wise