Programma 2016

Programma September Me 2017

De kaartverkoop voor September Me start op 20 mei 2017


Bier, Beethoven & Bratwurst
(Openingsconcert September Me)

vrijdag 15 september 2017, 20.30
AFASzaal, Flint
tickets: € 22,50 / € 20,50 (Student, CJP, Vrienden September Me)
BESTEL TICKETS >>

Met dit smaakmakend double bill concert door het Ragazze Quartet en hun collega’s van het Duitse Schumann Quartett wordt het vernieuwde kamermuziekfestival September Me (voorheen Amerfortissimo) geopend. Samen trakteren ze op repertoire van Beethoven en Mendelssohn vergezeld door speciaalbier en braadworst.

Felix Mendelssohn-Bartholdy Strijkkwartet no.2 in a klein op.13 (Ragazze Quartet)
Ludwig van Beethoven Strijkkwartet no.14 in cis klein op.131 (Schumann Quartett)
Felix Mendelssohn-Bartholdy Strijkoctet in Es groot op.20


Croissant Concert met Ralph Rousseau

zaterdag 16 september 2017, 10.30
Festivalhart September Me (Flint)
tickets: € 17,50 / € 15,50 (Student, CJP, Vrienden September Me)

Ralph Rousseau is de Nederlandse ambassadeur van de viola da gamba,  de voorganger van de cello.  Ralph heeft als solist met de grote orkesten in binnen- en buitenland gewerkt en zijn soloconcerten brachten hem naar kamermuziekfestivals over de hele wereld.

Daarnaast is Ralph een gevorderd t’ai chi-beoefenaar, beheerst de macrobiotische kookkunst en heeft een grote interesse voor geschiedenis, astronomie, astrofysica onderwijs en alles wat met luchtvaart te maken heeft.

In dit speciale ochtendconcert op September Me speelt hij solowerken van Tobias Hume en Telemann en Concert voor viola da gamba in D van Tartini samen met het Ragazze Quartet.


Het Doorbijtertje:
WINGS door Bl!NDMAN [drums]
film + live muziek

zaterdag 16 september 2017, 16.00
ASASzaal, Flint
tickets: € 17,50 / € 15,50 (Student, CJP, Vrienden September Me)

De stille films WINGS uit 1927 vertelt het romantische verhaal van twee jonge mannen die beide verliefd zijn op dezelfde vrouw. Al snel hebben ze echter andere prioriteiten: de Eerste Wereldoorlog breekt uit en ze worden gevechtspiloten in de prille US Airforce.

Eric Sleichim en BL!NDMAN [drums] maakten een nieuwe score voor deze spectaculaire klassieker met een selectie van bestaande percussiestukken uit de 20e en 21e eeuw; Xenakis, Stockhausen, Reich, Cage, Kagel, Scelci, Tenney, Takemitsu, Huber en Andriessen.


Wijnconcert met Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

zaterdag 16 september 2017, 18.30
Festivalhart September Me (Flint)
tickets: € 25,- (inclusief wijnproeverij)

Muziek bij íedereen brengen. Dat is het credo van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet (NAKK): zo verraste het ensemble nietsvermoedende passagiers van de Amsterdamse tram 3 en konden lange rijen automobilisten genieten van een kort file-concert voor de open brug op de A1 bij Muiderberg. 

Klarinettist van NAKK, Tom Wolfs, is altijd al een ware Bourgondiër geweest met een grote liefde voor wijn en in de zomer van van 2017 mag hij zich na een intensieve opleiding officieel vinoloog noemen. Bij het wijnconcert speelt het NAKK, om de dorst aan te wakkeren, eerst de heerlijkste muziek waarna Tom het publiek een aantal prachtige wijnen laat proeven en u alles wat u altijd al had willen weten over de wijnwereld vertelt.


 

Nachtschade: Aubergine
door Claron McFadden | Muziektheater Transparant

zaterdag 16 september 2017, 20.30
Rabobank Theaterzaal, Flint
tickets: € 22,50 / € 20,50 (Student, CJP, Vrienden September Me)

Nachtschade: Aubergine is een muzikale en filmische voorstelling, waarin de beroemde zangeres Claron McFadden je meeneemt op een muzikale reis in het spoor van de aubergine. Helemaal van Spanje tot in China.
Gevolgd door de camera van documentairemaakster Lisa Tahon ging Claron gedurende drie weken in verschillende streken op bezoek bij de lokale bevolking om er van hun traditionele gerechten te proeven en samen liederen te zingen. De verhalen, muziek en gerechten die ze leerde kennen tijdens haar reis, presenteert ze op het podium.

**** in de NRC (Mischa Spel)
'De filmbeelden zijn zonder uitzondering sfeervol. Je ruikt de Siciliaanse vismarkt in het felle zonlicht, en de mediterrane avondschemer. Je voelt de levenslust van een groep Griekse 12-jarigen die, nog net kind, een volksliedje zingen over de dood. Je ziet de warmte en de beschaving van een zingend echtpaar te Rabat.

Late Night Concert met Kapok

zaterdag 16 september 2017, 22.30
Festivalhart September Me (Flint)
tickets: € 10,- / gratis op vertoon ticket voor Wijnconcert of Nachtschade: Aubergine

Kapok is één van de meest opvallende jonge bands in de huidige Nederlandse muziekscene. De band staat bekend om hun ritmische vuurwerk en aanstekelijke interactie, en om de knetterende, onvoorspelbare energie van hun live shows. Kapok jat naar hartelust uit allerlei muziek, waaronder funkrock, klassieke muziek, vrije improvisatie en Afrikaanse muziek - een verzameling invloeden die onwaarschijnlijk klinkt, maar in de muziek heel natuurlijk samengaat.

**** in de Volkskrant
Jazz-improvisaties, Afrikaanse Ritmiek, een beetje funk en wat Zappa-invloeden maken van Kapok veel meer dan een jazzband met een rock ’n roll-tic.

Katerconcert met Lonneke van Straalen en Nino Gvetadze

zondag 17 september 2017, 10.30
Mannenzaal, Amersfoort
tickets: € 15,- / € 13,- (Student, CJP, Vrienden September Me)

Pianiste Nino Gvetadze reist de hele wereld af voor recitals en concerten onder dirigenten als Michel Plasson, Yannick Nézet-Séguin en Jaap van Zweden. Violiste Lonneke van Straalen was jarenlang de drijvende kracht achter kamermuziekfestival Amerfortissimo. Samen spelen ze het katerconcert op de derde festivaldag van September Me ; muziek van Beethoven, Britten en Ysaye om rustig de dag op te starten.

Ludwig van Beethoven Sonate no.5 voor viool en piano
Benjamin Britten 'Reveille' voor viool en piano
Eugène Ysaye, Sonate voor viool solo nr 2, opus 27
Robert Schumann, 'Kinderszenen' op.15 voor piano solo


Familieconcert door Percossa | Oorkaan:
Tijgers op de Trap (5+)

zondag 17 september 2017, 12.30
Rabobank Theaterzaal, Flint
tickets: € 17,50,- / € 12,50 (Kinderen t/m 12 jaar)

Hoe klinkt dapper?
De vier slagwerkers van Percossa komen met een humoristische en ontroerende muziektheatervoorstelling naar het September Me festival.

Een tijger recht in de ogen durven kijken. Echt zoenen. De beste drummer van de wereld worden. Dat staat op het verlanglijstje van Mo, maar in het ziekenhuis komt hier niets van terecht. Hij heeft zijn geheime vrienden Indy, Kauwboy en Motorman stiekem naar binnengesmokkeld. Want dan is hij ’s nachts niet zo alleen, de pillen niet zo vies en is hij minder bang. Zouden zij hem kunnen helpen zijn dromen uit te laten komen?

*****in de Theaterkrant (Pieter Rings)
"De composities en arrangementen van Toek Numan schitteren door geraffineerde eenvoud en zijn prachtig in het verhaal verweven. Het beeldscherm op de achtergrond, het decor met vele luikjes waaruit attributen en spelers opduiken en de kostuums, het getuigt allemaal van een perfecte dosering en doordachtheid."
.

Snelkookpanconcert door Ernst Reijseger, Ragazze Quartet en Amersfoorts Jeugd Orkest

zondag 17 september 2017, 14.00
Sint Aegtenkapel
tickets: € 15,- / € 13,- (Student, CJP, Vrienden September Me)

Cello-kameleon Ernst Reijseger speelt klassieke muziek, avantgarde-jazz en schakelt moeiteloos naar wereldmuziek. Zo deelde hij het podium met de wereldberoemde cellist Yo-Yo Ma en maakte hij de muziek voor films van regisseur Werner Herzog.
Speciaal voor kamermuziekfestival September Me schreef hij een nieuw werk voor cello en strijkorkest. Na een korte snelkookpanrepetitieperiode met een selectie strijkers van het Amersfoort Jeugd Orkest én het Ragazze Quartet gaat het werk in première op 17 september in de Sint Aegtenkapel.
Daarnaast staat Simple Symphony op.4 van Benjamin Britten op het programma.


Slotdinerconcert door Dominic Seldis en Ragazze Quartet

zondag 17 september 2017, 18.00
AFASzaal, Flint
tickets: € 57,50 (inclusief diner)

Lange tafels, heerlijk eten en veel muziek op en rond de tafels.
Kamermuziekfestival September Me wordt op de laatste festivaldag afgesloten met een spetterend slotdiner-concert door het Ragazze Quartet in samenwerking met de contrabas-virtuoos Dominic Seldis (Maestro). Op het programma veel romantisch repertoire zoals het strijkkwintet van Schulhoff en Bottesini voor contrabas solo.