Pre Concert September Me – Under the Horizon

wo 19 september
20.15
Flint
Rabobank Theaterzaal
Los ticket
Diverse rangen v.a € 24,50
Passe partout
€ 150,- / € 125,- (Early Bird Ticket)

Voordat we het kamermuziekfestival September Me officieel openen op 21 september, presenteren we al op 19 september een Pre September Me – concert van de De jonge Taiwanese danser Huang Yi in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor.

De jonge Taiwanese danser en choreograaf Huang Yi is een fenomeen. Zijn veelvuldig onderscheiden voorstelling ‘Huang Yi & Kuka’, waarin hij danst met een robot, trok wereldwijde aandacht en was onlangs te zien tijdens het Holland Dance Festival.

In zijn nieuwe voorstelling ‘Under The Horizon’ gaan de dansers van Huang Yi Studio+ met het onvolprezen Nederlands Kamerkoor op reis naar de horizon, de plek waar volgens de Chinese mythologie het hiernamaals begint. Met fraaie audiovisuals van Ryoichi Kurokawa creëert Yi een schaduwrijk op de scheidslijn van leven en dood en toont hij een moderne visie op een van de bekendste en meest hartverscheurende liefdesverhalen uit de wereldliteratuur: ‘Orpheus en Eurydice’. A-capellakoormuziek van onder anderen David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt, uitgevoerd door een van de beste koren ter wereld, vergezelt u op deze adembenemende danstrip.

concept en choreografie: Huang Yi | muzikaal concept: Huang Yi en Tido Visser | dans en beweging: Huang Yi Studio+ | zang: Nederlands Kamerkoor | audiovisuals: Ryoichi Kurokawa | muziek: David Lang, Veljo Tormis, Arvo Pärt e.a. | dirigent (op video): Peter Dijkstra